Med färg kan du snabbt och enkelt ändra hela känslan i din bostad och få den att se ny och fräsch ut igen. Beroende på vad det är för typ av färg kan du inte bara måla insidan, t.ex. sovrum och hall, utan du kan också måla utsidan av din villa eller radhus.

Oavsett om du bor i en hyresrätt, villa eller bostadsrätt har du rätt att måla om i ditt hem på egen hand. Det förutsätter dock att arbetet blir fackmannamässigt utfört. Det innebär att arbetet måste vara så korrekt utfört att det ska se ut som en fackman har gjort det, alltså att du har anlitat en hantverkare. Att måla om kan låta som en ganska enkel uppgift som inte kräver mer än en bra roller och lite färg, men för stora och omfattande arbeten är en bra roller bara en liten del av allt du behöver. Är du osäker på om du kommer lyckas med målningen, har svårt att utföra den själv eller helt enkelt vill ha det perfekt från början? Då rekommenderar vi att du anlitar en seriös målare istället – kolla upp pris måla om stockholm.

Hitta målare i ditt område
Vill du anlita en målare är ditt första steg att hitta ett företag som du vill samarbeta med. Du hittar både större och mindre företag som du kan använda dig av för uppgiften och som säkerställer ett bra resultat. Det snabbaste och enklaste sättet för dig att hitta en bra målare i ditt område är genom en jämförelsesajt som kan skicka ut offerter till flera registrerade målare där du bor. Dessa tjänster är vanligtvis helt kostnadsfria och gör det möjligt för dig att jämföra priser, innehåll och försäkringar i lugn och ro.

Anlita en målare som du kan känna dig trygg med
En bra och professionell målare ska inte bara kunna erbjuda dig en ommålning med ett snyggt resultat, utan hantverkaren ska även ha sina papper i ordning. Med det menar vi att målarfirman ska kunna erbjuda dig trygga och kompletta ansvarsförsäkringar om olyckan skulle vara framme, samt erbjuda kundgaranti och vara registrerade för F-skatt.

Om en hantverkare inte är registrerad för F-skatt innebär det att du som privatperson inte kommer att få använda ROT-avdraget för att sänka dina kostnader. Avsaknaden av F-skatt innebär även att det blir du som kund som står som hantverkarens arbetsgivare, eftersom du anlitar för ett uppdrag. Detta kommer leda till att du inte bara behöver betala fullt pris på din ommålning, utan att du också blir skyldig att betala arbetsgivaravgift. Välj därför alltid en firma med F-skatt.